Igår arrangerte NOTS Oslo & Omegn førstehjelpskurs for terrengsyklister på Kjelsås sammen med Kursleder Thomas Berg Green fra Akuttgruppen. Rundt 20 medlemmer deltok og alle var veldig enige om at dette var ikke bare en kjekk gjennomgang, men også en livsviktig en. Kurset var litt teori og mest øvelse, noe som erfaringen sier er mer effektivt når man er ute for et uhell. Man gikk igjennom flere viktige tema som fallskader, kuttskader, hjertestans, hjerneblødning, hjerneslag, hjerteinfarkt, slagsskader mot indre organer og kuttskader.

Det viktigste man MÅ huske er: Sjekk tilstanden og så tilkall hjelp, et godt tips er å installere appen Hjelp 113 på smarttelefonen. Det er også lurt å ha et lite førstehjelpskit i sekken når man er på tur. Når det gjelder hvorfor vi arrangerer dette, så er det basert på erfaringer fra flere av oss, hvor det har vært nødvendig med førstehjelp i skogen – både på andre syklister, men også turgåere og andre som ferdes i skogen.

En av episodene som satt dette på agendaen i år, var styremedlem Frodes lille uhell i fjor høst, under en sykkeltur i Pioneeren, hvor han i et ukonsentrert øyeblikk mistet han balansen under forseringen av en skarp åskant. Gikk kast i kast 7-8 meter ned «stupet» og endte opp med å tre låret inn på en kvist som stakk ut fra en trestamme. Mye blod, men kompisene fikk stanset det ved hjelp av enkelt førstehjelpsutstyr de hadde i sekken. Tanken er at jo flere som kan førstehjelp, jo bedre er det. Vi vet alle at uhell fort kan skje, og langt ute i skogen er det ikke gitt at «det offentlige helsevesenet» kan være på plass på 1-2-3. og din hjelp kan være avgjørende. Det kan fort være andre enn deg selv som trenger din kunnskap. Takk til alle de som deltok og virket som de koste seg selv om de spilte bevisstløse flere ganger og ikke minst kursholder Thomas.

Vi ønsker å gjenta dette kurset så følg med på vår FB side for neste runde!