IMBA-undersøkelsen om terrengsyklister i Europa viser at i Norge foretrekker vi naturlige stier og tilgangen til sti er veldig viktig.

Det var bare 81 respondenter fra Norge, og det virker som om det er de som har litt fartstid som terrengsyklister, som prioriterte å svare. Nesten 60 % av respondentene har syklet i terrenget i mer enn 10 år. 64% av respondentene lister det at det så morsomt ut med terrengsykling som en av grunnene til å begynne, mens flere også startet med terrengsykling fordi de ville nyte nature (45 %) og at de foretrekker utendørsidretter (42 %). Nå nevnes spenningen (60 %) og avslapning (45 %) som de viktigste årsakene for at respondentene fremdeles driver med terrengsykling.

95 % av respondentene var menn. De aller fleste svarte at de drev med stisykling (71 %) og enduro (67 %). Det er også interessant å se at de aller fleste bruker sykkelen for å komme seg i terrenget (78 %) og at 85 % av respondentene bruker stier som er nærmere enn 10 kilometer fra hjemmet. Det er også klart at nordmenn har en forkjærlighet for naturlige stier.

I Norge treffer også NOTS godt med arbeidet som er forventet av organisasjonen. Respondentene forventer at sykkelorganisasjoner jobber for tilgang til stier, fremme ansvarlig sykling og stimulere til stibygging.

Det er mye mer statistikk å fordype seg i for den som ønsker det. Se det norske bidraget her.

Se infograf om hele undersøkelsen her.

International Mountain Biking Association jobber for terrengsyklisters interesser og NOTS er medlem.

Et synspunkt om “IMBA-undersøkelsen: Norske terrengsyklister trives best på sti

Kommentarer stengt.