I likestillingslandet Norge har jentene for lengst fått opp øynene for terrengsykling. Men i NOTS finner vi dem ikke.

Å besette styrevervene i NOTS er en årlig prosess preget av neglebiting og nervøse rykninger. Hele frivillighets-Norge melder om vanskeligheter med å fylle alle tillitsverv, og NOTS er dessverre ikke det berømte unntaket som bekrefter regelen. Så denne teksten som oppfordrer jenter til å melde seg, fritar på ingen måte gutta. Vi trenger all hjelp vi kan få. Men vi vil så gjerne ha en bedre kjønnsbalanse.

I min lederperiode har vi hatt ett kvinnelig alibi i styret. Mannsdominansen ble sågar påpekt da vi publiserte bilde fra årets lokallagssamling. Blant barter og skjegg var det nestlederen i sentralstyret som sørget for at det ikke var hundre prosent mannsdominert. Ståa er stort sett tilsvarende i lokallagene. Noen har et kvinnelig styremedlem, men NOTS-styrene står til stryk når det kommer til kjønnsbalanse.

Dette er ikke fordi vi bevisst har lett etter menn til styrevervene. Men vi har kanskje ikke bevisst lett etter kvinner heller. Så nå setter jeg det altså på dagsorden, og inviterer kvinnelige NOTS-medlemmer inn i styret neste år.

Trenger du å være en rask og erfaren terrengsyklist for å sitte i styret? Føler du at det fremdeles skorter på stisyklingsteknikken? I NOTS er det ikke det som er viktig. Vi trenger folk som har lyst til å gjøre en innsats for å bygge videre på en liten, men ambisiøs organisasjon. Vi trenger deg som mener du har noe å bidra som organisator, koordinator, skribent eller administrator. Vi lover et verv i et miljø i rivende utvikling. Du trenger ikke lenger å synse på Terrengsykke-forumet. I NOTS-styret vil du vite hva som rører seg rundt terrengsykling og kunne være med å påvirke politikk relatert til terrengsykling.

All forskning sier at organisasjoner fungerer bedre når man fremmer kjønnsbalanse. Jeg er overbevist om at arbeidet vårt vil bli enda bedre om vi får flere kvinner inn på styrerommet?

Har denne teksten fått deg til å tenke, men du er ikke helt overbevist? Ta gjerne kontakt med vår kvinnelige nestleder om du vil vite mer om styrearbeidet: Ingrid.hokstad@nots.no.

Er du overbevist, kan du kontakte valgkomiteen – valgkomite@nots.no – for å melde ditt kandidatur. Og til dere menn, vi trenger også at dere melder deres interesse til valgkomiteen.