skilt pionerenSkullerudprosjektet har resultert i «Pionéren» og nå er den klar til åpning og gjennomsykling! Vi markerer dette med en, til oss å være, storslått, åpningsmarkering!

Den nye miljøbyråden er invitert til å forestå den offisielle åpningen. Østmarktrollet er ikke invitert, men vil kanskje dukke opp?

På vei innover vil det være informasjonspunkter langs stien som forteller om prosjektet og løsningene. Framme ved kosteskaftbrua© (egenutviklet konsept) blir det bål og kaffe. Og snorklipping. Etterpå er det GTG gjennom Pionéren – GodTurGuiding på sykkel. Eller du kan gå stien helt eller delvis hele veien til Skullerud, ca. 6 km. Tilbake til Rudstadsaga er det ca. 2 km.

Frammøte ved Rustadsaga, ved kaféen lørdag 31.10 kl. 12:00.

Hensikten med tilretteleggingen i Pionéren er å tilby stisyklister et alternativ til å sykle på blåmerket sti. Den er laget for å tåle bruk og være morsom å sykle på. Dermed reduseres slitasje og brukerkonflikter på de mest brukte turstiene. Vi har lagt vekt på å holde stien smal og bruke stein og tre. Stien er anlagt for hånd uten bruk av maskiner. En imponerende innsats er lagt ned ved dugnader og innleide stibyggere. Vi synes vi har tatt godt vare på naturen slik at stien er en naturopplevelse både for gående og syklende.

Vi i NOTS er stolte, slitne og gleder oss til å viser fram dette pilotprosjektet. Alle stisyklister og andre venner av Østmarka er velkomne til å være med på arrangementet, på sykkel eller til fots.

ps: lokallaget har STORT behov for frivillige til å hjelpe til med arrangementet. Det skal rigges fredag og lørdag morgen, samt ryddes etterpå. Og vi arrangerer flere innspurts-mini-dugnader dagene i forveien. Følg med Facebook.

Prosjektet er gjennomført med støttet fra Sparebankstiftelsen DNB og velvillighet fra Oslo kommune, Bymiljøetaten. Frøy har deltatt med dugnadsinnsats.

kosteskaftbru in action2logo_sparebankstiftelsen_rgb_logo

Et synspunkt om “Åpning av Pionéren lørdag 31.10 kl. 12:00

Kommentarer stengt.