Tidenes første GodTurGuiding, Enduro Bonanza på Skullerud, ble en mil med smil utenfor allfarvei.

140509__IPP6239

Mye sti og mange smil på Skullerud.                             Foto: Kristoffer Kippernes

Skullerudåsen er en av Oslos mest populære utfartsområder. NOTS viste på sin første GTG fram til sammen en mil med sti som går utenom hovedtråkkene. Med alle som etterhvert ble med på runden, fikk nærmere seksti stisyklister opplevd barnåls- og bergsstiene som bukter seg gjennom terrenget ved Skullerud – av og til ikke mer enn noen meter unna stedene der syklende og gående sammen sliter på de mest brukte stiene.

140509__IPP5985                                                                                                                                                                                  Foto: Kristoffer Kippernes

Med stor oppmerksomhet både på Terrengsykkel sitt forum og fra redaksjonen var NOTS til dels forberedt på et visst oppmøte. Under regntunge skyer ble et samlet lokallagsstyre med innhentet guide Rune Røsten allikevel tatt litt på senga over frammøtet. De siste par årene har utfluktaktiviteten gjennom Terrengsykkel falt betydelig. Mange møtes gjennom Facebook, men interessen for GodTurGuidingen vitner om at nye årganger med stisyklister har behov for introduksjon til de gode, bærekraftige stiene og til fellesskap med andre syklende i marka.

Turen ble delt opp i grupper, der de ivrigste var fire ganger på toppunktet. Klatringene opp åsen ble gjort på blåsti, mens den virkelige syklingen denne gangen handlet om fortrinnsvis nedoverhellende stier som kun enkelte steder krysser DNT sine blåmerkede stier. Stiene på Skullerudåsen er jevnt over teknisk relativt enkle – i lav fart. Terrenget er allikevel lekent og variert og gir hele tiden erfarne syklister valget mellom mer krevende linjer eller å pumpe på. Nedkjøringene i vest er brattere, med innslag av mer teknisk sti.

Kart over GTG #1, spor etter langsom gruppe

GTG1

LOGGER:

GPS-spor langsom gruppe, GTG1

http://www.strava.com/activities/138951917

http://www.strava.com/activities/138976899

http://labs.strava.com/flyby/viewer/#138951917,UaNICF+fSAgemEgI2DpICCU9SAi2ekgI

Takk til Helge Janbu for logg!

 

Var du på tur?

Sjekk ellers ut hva Terrengsykkel hadde å si om turen:

http://www.terrengsykkel.no/index.php?id=5230