Hei alle NOTS-medlemmer i Oslo og omegn, inklusive Romerike!

April er sol, regn og snø om hverandre, men sykkelsesongen er så vidt i gang!

Her kommer noen linjer fra lokallagslederen. Jeg ønsker alle en god, ny sykkelsesong. En spesiell hilsen går til våre medlemmer på Romerike. Lokallaget på Romerike ble avviklet i fjor høst, og etter ønske fra lokallagsleder Stig Bodin ble medlemmene overført til oss i Oslo og omegn. Vi trenger en kontaktperson på Romerike som kan følge med i lokale saker og som vi kan kontakte dersom det oppstår lokale saker. Håper noen er interessert og melder seg.

Aktiviteter i 2012:

Vi satser primært på klopping og stirydding. Med klopper på våte partier blir det bedre å komme fram både for gående, løpende og syklende. Vi sliter mindre på naturen. Og vi får goodwill fra andre markabrukere, organisasjoner og kommunen. Og det er håndfast arbeid som mange NOTSere stiller opp på og tar i et tak. Morsomt er det også.

Vi skal også fortsette holdningsarbeidet: om alle ferdes med vett, er det passa til alle i Marka. Vi stiller opp på «Markadagen» på Frognerseteren lørdag 12. mai. Dette er et felles arrangment med de andre Markaorganisasjonene (DNT, Skiforening, Friluftsrådet ml.fil.). Vi har tenkt å ha en stand der vi fokuserer på sykkelvett og ha en liten ferdighetsløype. Vi planlegger også en egen stand i Østmarka i «Bikinisesongen», dvs. søndag 12. august. Vi har allerede stilt på trenersamling hos Rye, og har kontakt med Frøy.

Så skal vi ha dugnader for å legge klopper, drenere og rydde stier. Vi prioriterer nærområdet i Nordmarka først. Dette har vi midler til og godkjent søknad fra Oslo kommune som er grunneier. Materialene ligger klare på Sognsvann! Vi starter allerede torsdag 26. april. Da tar vi en sykkeltur og ser på de kloppene vi la i fjor, og så kikker vi på noen av de punktene vi skal utbedre i år. Dette blir også et uformelt «årsmøte» der vi orienterer om årets planer og mottar forslag og innspill. Vi avslutter med grilltings! Frammøte Sognsvann kl. 18:00. Meld helst i forveien at du kommer, så kan vi kjøpe inn i passelig mengde: oslo@nots.no .Vi samarbeider med Sportsklubben Rye, som er landets største klubb for terrengsyklister, og de stiller med dugnadsinnsats og de har bidratt med 15.000 til arbeidet vårt. Takker og bukker!

Dugnadsgrautene er fastsatt til torsdagene 3/5, 10/5, 15/5 (tirsdag), 24/5, 31/5, 7/6, 13/6 (onsdag) og 21/6. Det kan også bli lørdagdugnader i samarbeid med Rye. Følg med på www.nots.no og www.terrengsykkel.no. Vi legger opp dette slik at hver dugnad har en dugnadsleder. Han/hun må ha oversikt over hva som skal gjøres, materialer, verktøy og organisere det hele. Meld deg for innsats som dugnadsleder!

Vi jobber med søknad og finansiering av klopper i Østmarka, og det vil da bli et høstprosjekt. Dernest har vi planer for Lillomarka, men foreløpig står det på vent både pga penger og kapasitet. Det er noen Lillo-entusiaster som gjerne vil komme i gang i «egen mark». Klopplegging må avklares med grunneier og DNT når det gjelder blåmerket sti. NOTS bør stå som søker overfor disse. Dersom «noen» lager en prosjektbeskrivelse til oss og de samme «noen» kan skrangle sammen bidrag, kan vi sikkert bidra fra Stifondet også. Dette finner vi en løsning på.

Samarbeidet med kommunen, DNT, Skiforeningen og de andre Markaorganisasjonene er utrolig viktig. Lokallagslederen er innstilt som fast varamedlem (med møte og talerett) i styret for Oslo og omland Friluftsråd (se http://www.markanytt.no/) og blir trolig valgt inn på årsmøtet i kveld. Jeg føler at vi når fram med budskapet: vi tar ansvar, vi jobber med holdninger samt stiprosjekter. Det er ikke riktig å begrense terrengsyklingen ved merking eller tilrettelegging av spesielle «sykkelstier». De fleste er enige i det, men det finnes kritiske røster til stisyklingen. Dette må vi løse med dialog og samarbeid. Vi kommer til å avholde kontaktmøter med DNT Oslo og omegn, Skiforeningen og andre. Kommunens Friluftsdivisjon har vi etablert et løpende samarbeid med. De kjører ut materialene i Nordmarka for oss, og vi har en generelt god dialog med dem.

Nevner også at vi skal ha et kontaktmøte med lokallaget i Syklistenes Landsforening. De er gode på politiske kontakter i Oslo, der har vi sikkert mye å lære.

Det finnes mange kilder for støtte til Stifondet, vi kommer til å søke flere steder. Tips mottas med takk!

Jeg har også tenkt å besøke initiativtakere til en terrengsykkelsti i Grimstad/Arendaltraktene i sommer. Som de har fått tippemidler til. Kanskje noe å tenke på for oss.

I det hele tatt – mye skjer! Hjelp oss å verve medlemmer blant dine sykkelkompiser. Vi trenger en solid medlemsmasse for å bli hørt. Vi er på vei til å bli 400 i Oslo og omegn. Skal vi si som mål at vi runder 500 medlemmer i år?

Da håper jeg å se flest mulig i Sognsvannstraktene 26/4 – og seinere på arrangementene våre.

Terrengsykkelhilsen
Øyvind Rørslett
Lokallagsleder NOTS Oslo og omegn