STIBYGGERHÅNDBOKA

NOTS publiserte den første utgaven av Stibyggerhåndboka i februar 2017. Håndboka skal være et verktøy for lokale terrengsyklister som vil styrke stier sitt nærmiljø, NOTS sine lokallag og medlemmer og kommuner, myndigheter og destinasjoner som ønsker en bedre forståelse for hvordan man med enkle grep kan gjøre stier mer robuste.

Flere brukere av stier, enten de beveger seg til fots eller på sykkel, betyr større slitasje. Organisert og uorganisert aktivitet, turgåere, stisyklister, joggere, hundeluftere og hverdagsmorsjonister med på slitasjen som oppstår.

NOTS mener at løsningen ikke er å innføre ferdselsrestriksjoner, men å tilrettelegge der det trengs tilpasset aktivitetene som foregår i området. NOTS, og spesielt lokallagene, har gjort seg en rekke erfaringer i arbeidet med å tilrettelegge og vedlikeholde stier for syklister. Disse erfaringene er det viktig å få systematisert og distribuert slik at de også kan implementeres andre steder. Stibyggeråndboka dokumenterer NOTS samlede kunnskap og er ment å være et praktisk hjelpemiddel i «stibygging på norsk» uten maskinell hjelp.

>> Kjøp boken hos Norli eller Les artiklene under

Annonse

Billettsalget i gang til Utflukt!

Delta på sykkelfestival i år? Utflukt planlegger comeback i Trysil til sommeren med et stort og omfattende program.

Les mer på Terrengsykkel